Entrevista a Marc Caner, del Diferent Restaurant de Begur

Diferent Restaurant de Begur, Marc Caner - Silky ViewsFotografia cedida by Instagram @diferentrestaurant Copyright

Bon dia descobridors!

Avui ús portem una publicació molt especial!! Entrevistem el fundador i xef del Diferent Restaurant de Begur, Marc Caner. Un restaurant molt innovador i que en poc temps està donant molta guerra! A principis del blog, ja vàrem realitzar una publicació sobre el seu restaurant ( https://silkyviews.blogspot.com.es/2017/10/diferent-restaurant-de-begur.html ), no dubteu en passar-vos-hi.

Diferent Restaurant de Begur, Marc Caner - Silky ViewsFotografia cedida by Instagram @diferentrestaurant Copyright
  • Amb quants anys vas començar a cuinar? 
Des de ben petit, corria per la cuina del restaurant de la família, som juntament amb la meva germana la quarta generació que segueix amb l'hostaleria.

  • Quin va ser el moment en què vas sentir que t'havies de dedicar a ser cuiner? 
Jo crec que no va ser cap moment en especial simplement ho portem a la sang.

  • Quins estudis has hagut de realitzar? 
Vaig estudiar el CFGM de cuina a l'escola d'hostaleria de Girona, a part de la formació en diversos restaurants.

  • Quina cuina és la que t'identifica? 
Treballem amb una cuina tradicional creativa, de proximitat i respecte pel producte local.

  • El teu referent culinari? 
Referents com a tal, cap en concret, I una mica de tots. Però el meu pare m'ha ensenyat moltes coses que avui dia em fan ser qui sóc. Així com en Quim Casellas, ja que em va fer tenir una altra visió en aquest món.

  • Quin recorregut laboral tens? 

  1. Vaig treballar al restaurant de la família la Fonda Caner, durant molts estius.
  2. He estat al Tickets I 41 º, restaurant amb Estrella Michelin que pertany a l'Albert I Ferran Adrià.
  3. Al Casamar de Llafranc, amb una estrella Michelin dels germans Casellas.

  • Com va sorgir la idea de crear aquest restaurant tan innovador i diferent? 
Treballar a l'hostaleria és dur, però no ho és tant quan ho fas per tu mateix. La meva idea és treballar el producte cuidant el màxim la seva essència. Sortir del comú era allò que ens faria estar diferenciats de la resta amb una aposta innovadora a Begur.

  • I per què crear-lo a Begur? 
Begur és el poble on hem nascut i crescut i seguim vivint. Un referent dins la costa brava i l'Empordà. Amb un públic potencial elevat, on no hi ha cap tipus de restaurant amb aquest estil.

  • En què et bases per crear aquests plats amb tants de sabors diferents i que junts siguin la perfecció? 
Amb el coneixement dels productes i les tècniques aplicables a cada producte. I la coneixença dels sabors i les seves possibles combinacions, al final la cuina és un laboratori on sempre estem provant i inventant coses.

  • Cada quant hi ha canvis de carta? 
Fem tres cops canvi de carta, primavera, tardor, hivern, per aprofitar els productes de cada estació.

  • De què es tracta el "menú degustació"? 
És un menú elaborat a partir dels plats de la carta on intentem reflecteix el diferent i intentem que sigui el màxim d'equilibratge tant de sabors, quantitats i varietat.

  • Com van anar els primers dies? Era l'èxit que esperaves? 
Els primers dies van ser una mica estressants però divertits, no era l'èxit que esperàvem sinó que va ser molt més. Des del primer dia i en ser la novetat va venir molta gent sobretot del sector.

  • Que t'agradaria aconseguir de cara al futur? 
Doncs un negoci que funcioni, que agradi a la gent i seguir treballant com aquest primer any.

  • Expandiries el negoci? És a dir, creant altres diferents per Catalunya, o buscant un local amb més capacitat? Quin seria el pròxim lloc on posaries un Diferent? 
No, no expandiria el diferent, el podria canviar de lloc però de Diferent en el mateix moment només pot haver-hi un. Un local més gros tampoc el contemplem, ja que la idea del diferent aquesta entesa per un local petit. Intentarem créixer amb el tema càtering i banquets.

  • I com creus que rebrien un restaurant d'aquest estil a un altre país? 
Jo crec que bé. Estem veient que cada cop més els cuiners d'aquí s'emporten les seves marques a altres països de tot el món.

  • Si haguessis de dir una cosa negativa sobre aquesta professió, quina seria? I de positiva? 
La negativa és l'horari i les hores que hi dediques la positiva és la satisfacció de veure com la gent gaudeix menjant el que els i estàs preparant i quan marxen et donen l'enhorabona.

  • Creus que el Diferent restaurant té un encant que molts altres restaurants no tenen? Per què creus que pot ser? 
No sé si t'encant però te la diferencia amb els altres restaurants que la cuina està al mig del menjador oberta sense parets ni vidres, la gent veu allò que els cuinem i inclús poden menjar a la barra de la mateixa cuina on els serveixen els mateixos cuiners.

Diferent Restaurant de Begur, Marc Caner - Silky ViewsFotografia cedida by Instagram @diferentrestaurant Copyright

Donar-li les gràcies a Marc Caner i a la seva dona Elisabet Carmen, per cedir-nos uns minuts del seu dia a dia tan ocupat i per fer-nos sentir com a casa! No dubteu en passar pel Diferent Restaurant de Begur, només heu d'entrar a la seva pàgina web www.diferentrestaurant.es per veure les obres que realitzen i per reservar taula!

Descobreix per créixer, descobreix per viure, descobreix per ser feliç! Ens seguirem descobrint als pròxims posts!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars